Mijn cadeau blog!

Alles over de leukste cadeaus!

Lanyards bestellen, handige tips

3 min gelezen

Ooit gehoord van lanyards? Zo niet, geen zorgen hoor. De meeste mensen zijn niet bekend met deze term. Lanyards worden ook wel keycords genoemd. Waarschijnlijk heb je daar wel eens van gehoord! Het is dus een nekkoord waaraan je je sleutels en/of badge kunt hangen. Ze worden bijvoorbeeld veel gebruikt op beurzen. Zo kan je heel makkelijk herkennen wie onderdeel is van welke stand. Ook in de evenementenbranche zijn ze terug te vinden. Geluid- en lichttechnici of de catering dragen deze koorden vaak zodat ze herkenbaar zijn voor de organisatie. Maar ze worden ook gewoon gebruikt door de individu: of het nou voor de mode of functionaliteit is. Een veelzijdig product dus! Heb jij ze nodig? En wil jij nu ook lanyards bestellen? Geen probleem. Lees dan gauw verder. 

Lanyards bestellen? Let hier op

Bij lanyards bestellen is het belangrijk om bepaalde vragen en zaken in het achterhoofd te houden. Zo is het natuurlijk allereerst van belang om te bepalen hoelang en hoe breed de keycords moeten zijn. Er zijn namelijk uiteenloopende maten: je hebt korte maar ook extra lange exemplaren. Soms kan je zelf de lengte bepalen. Wat betreft de breedte lopen de afmetingen uiteen van 10 millimeter tot 25 millimeter. Vervolgens kies je ook de kleur en druktechniek uit. Denk hier goed over na, want er zijn oneindig veel ontwerpmogelijkheden. Kies je één kleur of meerdere? 

Lanyards bedrukken

Op het gebied van bedrukking zijn er twee technieken, namelijk zeefdruk en sublimatiedruk. Bij de eerste wordt het inkt door gaas gedrukt waardoor de bedrukking op je artikel komt. Bij de laatste wordt de tekst of afbeelding in de vezelstoffen gebrand door middel van een hittepers. De bedrukking komt dan op de voor- en achterzijde en valt niet meer van het textiel te verwijderen. Zo worden full color lanyards gemaakt. 

Type afwerking

Ook bepaal je in het bestelproces wat voor afwerking je wil hebben. Wil je wel of geen buckle? Dit is de gesp die het onderste deel met de rest van de keycord verbindt. Zo kan je keycord om je nek blijven hangen, terwijl je de sleutels even aan iemand anders geeft. Bovendien bepaal je wat voor type sluiting je wil hebben. Wil je wel of geen veiligheidssluiting om je nek? Tevens kun je er voor kiezen om een badge houder te nemen. Tot slot bepaal je natuurlijk hoeveel lanyards je wil hebben. 

Kosten bij lanyards bestellen

Ga je lanyards bestellen dan moet je natuurlijk ook een prijs betalen. Maar dit hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er goedkope maar ook luxere keycords. Het hangt allemaal af van wat jij wil en hoe groot je budget is. Over het algemeen geldt wel dat de prijs daalt naarmate de oplage stijgt. Het is dus handiger om gelijk in één keer meerdere lanyards te bestellen in plaats een klein aantal. Als je toch liever een kleine oplage wilt, is dat natuurlijk geen probleem. Dit is ook mogelijk. De kans bestaat wel dat je dan minder mogelijkheden hebt. Maar dit hangt natuurlijk ook van je leverancier af.