Mijn cadeau blog!

Alles over de leukste cadeaus!

Uitdeelcadeautjes voor in de klas

2 min gelezen
uitdeelcadeautjes

Het verzinnen van uitdeelcadeautjes voor in de klas blijft altijd een spannend moment van het schooljaar. Informeer altijd bij je school naar hun specifieke eisen voor verjaardagstraktaties. De meeste eisen dat een snack pinda-vrij is. Het kan ook zijn dat je geen gluten of andere ingrediënten mag gebruiken voor sommige kinderen. De school heeft misschien ook een lijst met voorkeur snacks als onderdeel van hun welzijnsbeleid. Er zijn zoveel opties voor uitdeelcadeautjes dat het altijd handig is om aan je kind te vragen wat hij of zij wil trakteren. Kijk vervolgens of er individuele verpakkingen zijn met een prijs die past binnen je budget.

uitdeelcadeautjes

Maak je eigen traktatie

Het is altijd leuk om zelf een traktatie samen te stellen. Dit is altijd een leuk idee voor op de basisschool of het kinderdagverblijf. Kijk of je leuke bekers of emmertjes met een leuk thema kan vinden als basis van de traktatie. Je kunt de bekertjes vullen met allemaal verschillende dingen. Kies bijvoorbeeld de favoriete snoepjes van je kind of andere leuke kleine uitdeelcadeautjes. Ook is het leuk om alles af te stemmen rond een bepaald thema. Is je kind bijvoorbeeld fan van de zee en vissen, kijk dan of je dingen in rond dat thema kan vinden.

Kleine cadeautjes als traktatie

Tegenwoordig is het bedenken van traktaties voor op school zo eenvoudig nog niet. Vaak willen kinderen iets lekkers trakteren, maar dit moet vooral ook gezond zijn. Steeds meer kinderdagverblijven en basisscholen hebben een traktatiebeleid met bepaalde regels wat je wel en niet mag trakteren. Als je het lastig vindt om te bepalen wanneer iets gezond is en wanneer niet, kun je ook kleine cadeautjes trakteren. Zo hoef je je ook geen rekening te houden met verschillende allergieën. Kijk voor leuke uitdeelboekjes van Kikker of Nijntje, of misschien kun je leuke gummen vinden samen met mooie kleurpotloden.