Mijn cadeau blog!

Alles over de leukste cadeaus!

Kom naar Lalique voor interessante kunstwerken!

1 min gelezen
Lalique

Ben je op zoek naar een interessante museum die u kunt bezoeken? Stop dan met zoeken en  kom eens langs bij museum Lalique! Het hele museum is aan René Lalique gewijd.

Hij wordt ook wel de Da Vinci van de glaswerken en juwelen genoemd. Hij is een kunstenaar die in het jaar 1860 tot 1945 leefde. 

wel bekend als de da Vinci van de juwelen en glaskunst. René Lalique is een kunstenaar die leefde van 1860 tot 1945. Lalique was in 1876 begonnen met juwelen maken. Vanuit het maken van juwelen is hij begonnen als glaswerker, hij heeft met zijn vaardigheden glaskunsten gemaakt. Hij heeft vervolgens vanaf de eerste wereldoorlog zijn vaardigheden gebruikt om schalen, lampen, vazen en andere grote objecten te maken. Dit deed hij onder andere voor particulieren en bedrijven. Lalique

De werkwijze van Lalique

Naast het maken van grote objecten heeft hij ook parfumflacons ontworpen voor Coty en andere grote parfumhuizen. René heeft in zijn verschillende kunstwerken geheime details gemaakt, die je niet 1 2 3 kunt bezichtigen. Hij maakte deze geheime details door middel van een vergrootglas. In het museum staan ook allerlei beeldschermen om in te zoomen op zijn geheime details.

De tentoonstellingen

Naast de kunsten van René heeft de museum ook kunsten van Jan Toorop. Hij leefde in dezelfde tijd als Lalique. Ook hij was onder andere bezig met glaskunsten en juwelen.

Zijn kunsten waren ook wonderbaarlijk, hij was de genie achter de beelden van vroeger. Hij was een van de beste kunstenaars van vroeger. Lalique

Meer verhalen