Mijn cadeau blog!

Alles over de leukste cadeaus!

De Canarische eilanden, de tropische vakantie in Europa

2 min gelezen
la gomera

Iedereen heeft er weleens van gehoord, de Canarische eilanden. Een ontzettend populaire vakantiebestemming in Europa. Met mooie stranden, tropisch weer heel het jaar door, veel faciliteiten, een mooie cultuur en veel bezienswaardigheden. Elk eiland heeft zijn eigen identiteit en cultuur en specialiteiten, met toch een beetje Spaanse cultuur. De eilandengroep ligt aan de westkant van Afrika, maar behoort tot Spanje. Spanje heeft de eilanden vroeger veroverd. Daardoor is op alle eilanden de Spaanse historie en cultuur te zien.  Tot de grootste Canarische eilanden behoren:

  • Fuerteventura;
  • La Palma;
  • La Gomera;
  • Tenerife;
  • Gran Canaria;
  • El Hierro;
  • Lanzarote.

La Gomera is de kleinste van de zeven eilanden maar nog steeds een leuke en geschikte vakantiebestemming. Dit eiland kan net zo leuk zijn als de bekende en grote eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife. En komt in voorzieningen en uitjes niks te kort en kan perfect aan je vakantiewensen aansluiten.

la gomera

De underdog van de eilanden

La Gomera is het kleinste bewoonbare eiland van de Canarische eilanden, het heeft maar een doorsnee van ongeveer 24 kilometer. Op deze 24 kilometer vind je prachtige natuurgebieden, de vulkanische oorsprong is nog goed te herkennen op het eiland. Ondanks de kleine grootte van het eiland beschikt het over een vliegveld , een snelveer en haven. Met de snelveer ben je binnen ongeveer een uur in La Gomera vanaf tenerife. Het is de ideale plek voor een dagje weg als je op een ander eiland verblijft. Maar ook voor langer verblijf is het een mooie plek. Er is geen massatoerisme waardoor het een rustige tropische vakantie is.

Meer verhalen